Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «ΔΔ:Εκπαιδευτικά Προγράμματα Κατάρτισης Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων»

Από Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών
Μετάβαση σε:πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
{{process
 
{{process
 +
|process_uuid=e2354dd3-184f-4a64-929f-3568f7d341b0
 +
|process_id=235431
 +
|process_official_title=Υπηρεσίες Κατάρτισης προς τις Επιχειρήσεις Τροφίμων
 +
|process_alternative_titles=Κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε θέματα τροφίμων που καλύπτουν όλα τα στάδια της αλυσίδας των τροφίμων.
 +
|process_description=Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι η παροχή υπηρεσιών από τον ΕΦΕΤ για την διεξαγωγή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε θέματα τροφίμων που καλύπτουν όλα τα στάδια της αλυσίδας των τροφίμων και υλοποιείται από φυσικά και νομικά πρόσωπα, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.
 +
|process_org_owner_is_private=Όχι
 
|process_org_owner=85324
 
|process_org_owner=85324
 +
|process_provision_org_group=8210
 +
|process_provision_org=37171
 +
|process_remarks=Η κατάρτιση αποτελεί απαίτηση του Κανονισμού (ΕΚ) 852/2004 για την υγιεινή των τροφίμων και αφορά το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Από την παραπάνω κατάρτιση μπορεί να εξαιρείται μόνο το προσωπικό το οποίο διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό ή αποδεικτικό παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης ή κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει σαφώς ότι ο εργαζόμενος είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας ή άλλου καταλλήλου κατά περίπτωση τομέα των τροφίμων.
 +
Δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης για το προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίμων έχουν:
 +
α) οι ίδιες οι επιχειρήσεις για το προσωπικό τους.
 +
β) οι επαγγελματικοί φορείς, τα επιμελητήρια και τα κλαδικά σωματεία.
 +
γ) τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι εκπαιδευτικοί και άλλοι Δημόσιοι Οργανισμοί και τα διαπιστευμένα κέντρα κατάρτισης.
 +
|process_provided_language=Ελληνικά
 +
|process_evidence_identification_type=Ταυτοποιητικό έγγραφο
 +
|process_type=Εξωστρεφής
 +
|process_trigger_type=Αίτηση (έντυπο)
 
|process_usage=Άλλο
 
|process_usage=Άλλο
|process_id=235431
+
|process_cost_min=0.00
|process_uuid= e2354dd3-184f-4a64-929f-3568f7d341b0
+
|process_cost_max=0.00
 +
|process_evidence_cost_guarantee=0
 +
|process_evidence_cost_total_number=0
 +
|process_evidence_ex_officio_total_number=0
 +
|process_evidence_alternative_total_number=0
 +
|process_evidence_prerequisite_total_number=0
 +
|process_evidence_total_number=0
 +
|process_evidence_step_total_number=0
 +
|process_evidence_step_digital_total_number=0
 
}}
 
}}

Αναθεώρηση της 15:11, 20 Ιουνίου 2023



e2354dd3-184f-4a64-929f-3568f7d341b0 235431

Με μια ματιά

Σημεία εξυπηρέτησης

Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Ε.Φ.Ε.Τ.)

Ψηφιακά σημεία παροχής

  • Δεν παρέχεται ψηφιακά

Αριθμός δικαιολογητικών

8 έως 9

Κόστος

30 €

Εκτιμώμενος χρόνος

40 ημέρες έως 3 μήνες

Περιγραφή

Η διαδικασία αφορά στην έγκριση υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την κατάρτιση του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων και αξιολόγηση των καταρτιζομένων στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων. Η διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος και η κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων αφορά σε όλα τα στάδια της αλυσίδας των τροφίμων, στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και υλοποιείται από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις τροφίμων.

Βασικές πληροφορίες

Θεσμικός φορέας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Εποπτευόμενος ή θεσμικός φορέας ως σημείο εξυπηρέτησης

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Ε.Φ.Ε.Τ.)

Σχετικοί σύνδεσμοι

Παρατηρήσεις

Η κατάρτιση αποτελεί απαίτηση του Κανονισμού (ΕΚ) 852/2004 για την υγιεινή των τροφίμων και αφορά το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Από την παραπάνω κατάρτιση μπορεί να εξαιρείται μόνο το προσωπικό το οποίο διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό ή αποδεικτικό παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης ή κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει σαφώς ότι ο εργαζόμενος είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας ή άλλου καταλλήλου κατά περίπτωση τομέα των τροφίμων.

Δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης για το προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίμων έχουν: α) οι ίδιες οι επιχειρήσεις για το προσωπικό τους. β) οι επαγγελματικοί φορείς, τα επιμελητήρια και τα κλαδικά σωματεία.

γ) τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι εκπαιδευτικοί και άλλοι Δημόσιοι Οργανισμοί και τα διαπιστευμένα κέντρα κατάρτισης.

Τελευταία ενημέρωση

17/07/2024

Αίτηση




Τι θα χρειαστείτε

Μέσα εξακρίβωσης της ταυτότητας, ταυτοποίησης και υπογραφής

Ταυτοποιητικό έγγραφο

    Εκτύπωση

    Προϋποθέσεις

      Κόστος

        Σχετικά




        Εξερχόμενα

        Βήματα

          Ψηφιακά βήματα

            Άλλες πληροφορίες

            Εναλλακτικοί τίτλοι

            Κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε θέματα τροφίμων που καλύπτουν όλα τα στάδια της αλυσίδας των τροφίμων.

            Επίσημος τίτλος

            Υπηρεσίες Κατάρτισης προς τις Επιχειρήσεις Τροφίμων

            Γλώσσες παροχής

            Ελληνικά

            Νομοθεσία

              Κατηγορίες


              Τρόπος υποβολής

              Αίτηση (έντυπο)

              Τύπος

              Εξωστρεφής


              Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies από εμάς.